Ελληνική Έκδοση | English Version
BIODAY (Κάντε κλικ για επιστροφή στην κεντρική σελίδα)
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

Το πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα αιγοπρόβατα μία ισορροπημένη διατροφή ο άνθρωπος το κατάλαβε πολύ νωρίς. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, κρύο ή ζέστη καθώς και οι συνθήκες διαβίωσης και καθαριότητας των ζώων, επηρεάζουν δραματικά την απόδοση του γάλακτος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

Στη σύγχρονη κτηνοτροφία, όπου το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι το ζώο και η ποιότητα ζωής του, έχουν αναπτυχθεί αρκετά επαγγέλματα. Βαρύνουσας σημασίας είναι αυτό του Κτηνιάτρου με ειδίκευση στη βιολογική ζωϊκή παραγωγή και του Ζωοτέχνη.

Κάθε κτηνοτρόφος που παράγει βιολογικό γάλα για τα προϊόντα της εταιρείας BIODAY οφείλει να διατηρεί αρχείο για όλα τα αιγοπρόβατα του κοπαδιού του. Το αρχείο αυτό ελέγχεται και ανανεώνεται από τον ειδικό Κτηνίατρο συνεργάτη που διαθέτει ο ίδιος ή του διαθέτει η εταιρεία BIODAY.

Ακολούθως ο Ζωοτέχνης σε συνεργασία με τον Κτηνίατρο επιμελείται της διατροφής των αιγοπροβάτων η οποία ποικίλει σύμφωνα με τις εποχές αλλά και την φυλή των ζώων.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Ελληνικές φυλές των αιγοπροβάτων είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο κλίμα της Ελλάδος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δίνουν υψηλότερης αξίας γάλα και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος επιλογής αυτών των κτηνοτρόφων από την εταιρεία BIODAY.

Στόχος της εταιρείας BIODAY είναι να παράγει μελλοντικά βιολογικά τυροκομικά προϊόντα από γάλα αποκλειστικά από αιγοπρόβατα Ελληνικών φυλών.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Dreamlab - The Web Experts