Ελληνική Έκδοση | English Version
BIODAY (Κάντε κλικ για επιστροφή στην κεντρική σελίδα)
ΦΕΤΑ BIODAY Π.Ο.Π.

Η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. BIODAY παράγεται από τουλάχιστον 70% βιολογικό πρόβειο γάλα και 30% βιολογικό κατσικίσιο γάλα. Η διαδικασία παραγωγής ξεκινάει απαραίτητα με την παστερίωση του γάλατος.

Στη συνέχεια το γάλα μπαίνει σε ειδικούς ανοξείδωτους τυρολέβητες, περίπου ενός τόνου. Εκεί ο "μάστορας" τυροκόμος προσθέτει την πυτιά η οποία πήζει το γάλα και το κάνει τυρί. Μόλις η τυρόμαζα αρχίσει και αποκτάει σώμα, κόβεται με ειδικό όργανο που ονομάζεται "κιθάρα" σε μικρά κομμάτια όμοια με "λουκούμια".

Ακολούθως τοποθετούμε το τυρί σε παραλληλόγραμμα καλούπια όπου αφήνεται να στραγγίξει και κατόπιν αλατίζεται. Το τυρόγαλο της αποστράγγισης είναι ιδανικό για την παραγωγή άλλων τυροκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά όπως είναι η Μυζήθρα και το Ανθότυρο.

Μετά την ανωτέρω διαδικασία το τυρί μπαίνει σε ειδικά λευκοσιδηροδοχεία γεμάτα με άλμη και το προϊόν οδηγείται στα ωριμαντήρια του τυροκομείου όπου και παραμένει για δύο τουλάχιστον μήνες. Στο διάστημα αυτό γίνονται τακτικοί έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί η υφή του σώματος του τυριού και η γεύση του.

Ελάχιστα λιπαρά επί Ξηρού: 50%
Λιπαρά: 23%
Μέγιστη υγρασία: 56%

Συσκευασίες: 200 γρ., 350 γρ., 1 κ., 14 κ.
Τάπερ άλμης & Vacuum
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Dreamlab - The Web Experts