Ελληνική Έκδοση | English Version
BIODAY (Κάντε κλικ για επιστροφή στην κεντρική σελίδα)
ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗ

Η συλλογή του γάλακτος από τα αιγοπρόβατα ξεκινάει πολύ πρωί, με το χάραμα της ημέρας. Μετά το άρμεγμα το γάλα μπαίνει σε ειδικές ψυχόμενες λεκάνες (παγολεκάνες) οι οποίες διατηρούν την θερμοκρασία του μέχρι τους +2 C.

Το γάλα για τα προϊόντα της εταιρείας BIODAY συλλέγεται από τις παγολεκάνες με ειδικό μονωμένο βυτίο το οποίο διαθέτει ξεχωριστά διαμερίσματα ώστε να μην αναμιγνύεται το πρόβειο με το κατσικίσιο γάλα. Με τον τρόπο αυτό διατηρείται η θερμοκρασία του γάλακτος χαμηλή μέχρι να φτάσει στο τυροκομείο και να ξεκινήσει η τυροκόμησή του.

Στο τυροκομείο υπάρχουν ειδικά μονωμένες δεξαμενές γάλακτος χωρητικότητας 5 έως 8 τόνων γάλακτος όπου το γάλα παραμένει διατηρώντας την θερμοκρασία του χαμηλή μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει η επεξεργασία του για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το μήνα, κατά την διαδικασία παραλαβής γάλακτος από τον κτηνοτρόφο, συλλέγονται δείγματα τα οποία ελέγχονται χημικά και μικροβιολογικά από αρμόδιο εργαστήριο αναλύσεων.

Τακτικός έλεγχος του γάλακτος, εκτός του ανωτέρω χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου, γίνεται για την ανίχνευση αντιβιοτικών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί έστω και ελάχιστη ποσότητα αντιβιοτικού τότε το γάλα αυτό δεν χρησιμοποιείται. Με τον τρόπο αυτό είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το γάλα που χρησιμοποιείτε στα προϊόντα BIODAY πληροί όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.

Στο τυροκομείο καθημερινά συγκεντρώνεται όλο το γάλα από την ζώνη γάλακτος μέσα στους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής το γάλα ελέγχεται για μια ακόμα φορά, πράγμα υποχρεωτικό σε όσες εταιρείες ακολουθούν σύστημα HACCP όπως ακριβώς ζητείται από όλους τους προμηθευτές της εταιρείας BIODAY.

Η παραγωγή των τυριών BIODAY δηλαδή η τυροκόμηση, ολοκληρώνεται αυθημερόν ώστε το τελικό προϊόν, το τυρί να διατηρεί όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος που το κάνουν τόσο απαραίτητο και σημαντικό στην καθημερινή μας διατροφή.

Επιπλέον όλων αυτών είναι απολύτως σημαντική η στήριξη στον Έλληνα κτηνοτρόφο, διότι μόνο έτσι στηρίζεις την ποιότητα των προϊόντων που παράγει. Στα πλαίσια αυτής της τακτικής, όπου ζητηθεί, η εταιρεία BIODAY και οι συνεργάτες της παρέχουν άμεσα συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο την βελτίωση της διατροφής και υγιεινής των ζώων.

Η στήριξη του Έλληνα παραγωγού και η προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των παραγόμενων τυροκομικών προϊόντων, καθώς και της τυποποίησης αυτών, δημιουργούν καθημερινά όλο και περισσότερους ικανοποιημένους καταναλωτές των προϊόντων BIODAY.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Dreamlab - The Web Experts